En återblick på det fantastiska skäggåret 2013

Skrivet av

release-skaggbok
Gott nytt skäggår allihopa! Må 2014 bli ett frodigt år för alla skägg och mustascher!

Låt oss ta en snabb blick tillbaka på det gångna året.

Det kan vara svårt att minnas denna milda vinter, men 2013 inleddes frostigt och kallt och vi fick reda på varför skägg är så bra mot köld.

510-skagg100-2Gunnar Bark drog i januari igång projektet #skägg100 som fick många att odla skägg i 100 dagar och som kulminerade i en skäggfest i Göteborg i maj.

2013 var året då Eric inledde jakten på det rätta mustaschvaxet. Den diskussionen gick vidare när vi testade Brazil’s mustaschvax. Det kommer många nya svenska skäggprodukter nu!

Vi snackade med skäggveteranen Karl Johan som konstaterade att intresset för skägg nu är det största på minst 50 år. Ellen Ekman fångade tidsandan väl i en serie i tidningen Metro.

På skäggvårdsfronten diskuterades det också hur man bäst tvättar skägget och vi drog igång skäggakuten.

I mars slog @notch någon slags rekord när han rakade av sig skägget för en halv miljon dollar.

På nätet cirkulerade en populär text om att skägg gör dig ung och frisk, men vi var tvungna att ägna oss åt vetenskapsjournalistik och berätta att det tyvärr inte är sant.

Vi fick reda på vad kvinnor tycker om skägg och samlade många fina skäggminnen.

80-tals-stalman-510Under sommaren dök en skäggig stålmannen upp på bioduken och vi redde ut hur och varför Stålmannen rakar sig. Under sommaren hann vi till sist recensera filmen Mansome, lyssnade på The Beard Song och samlade snygga bilder på läsarnas sommarskägg.

Skägg-VM gick av stapeln i Tyskland i november. Några dagar senare körde vi en skäggtävling i lite mindre skala i Stockholm.

bokglada1För oss har 2013 självklart präglats av Skäggboken. Under första halvan av året: alla otaliga timmar vi slet för att göra färdigt boken. Och plötsligt en dag i augusti fanns den där. Den dök upp i butiker 6 september. Den fick fina recensioner och vi hade en hejdundrande släpp-vecka.

Tack igen alla ni som har gjort Skäggboken möjlig! Tack alla bloggläsare som har bidragit med er kunskap och era idéer genom åren, tack alla som låtit sig intervjuas och fotograferas till boken, och tack till Emili, Hans och hela vårt förlag Kalla Kulor.

Bläddra gärna vidare i vårt arkiv. Vi hörs 2014!
/Axel och Eric

En reaktion på “En återblick på det fantastiska skäggåret 2013

Kommentarer inaktiverade.