Skäggakuten: Glest, ojämt och ful färg

Skrivet av

Sådärja, nu är jullovet över även för oss skäggbloggare. Vi börjar direkt med en samhällsinsats. Kära läsare, det är dags för första Skäggakuten 2014.

photo

Hej skäggakuten. 

Jag har jättedåligt skägg, det är glest, ojämt, växer näst intill inget alls, och har inte alls fin färg. Jag vill (som förmodligen ”alla” män) ha ett rejält helskägg, men har sparat i snart 2 år och bara fått ynka 3cm…

Jag brukar trimma mitt skägg varje vecka på sidorna (för att inte få en ful form) och färga det lite då och då. 

Vad tycker ni jag skall göra? Jag ger snart upp hoppet av det magiska helskägget. Är grymt tacksam för alla svar.

Mvh Daniel W

Ja vad säger ni? Ska Daniel raka av allt och börja om? Anlägga kort frisyr, färga eller sluta klanka ner på sitt skägg? Kom med era bästa tips.

13 reaktion på “Skäggakuten: Glest, ojämt och ful färg

 1. Stefan

  Jag skulle nog låta en barberare ansa ner det. Det växer ju bra på hakan. Du kanske kan satsa på en typ av goatee med lite kortare stubb på sidorna?

 2. Robin

  Håller delvis med Stefan. Växten på hakan är lite av en upp-och-ned V-form och skulle ge en cool pirat-look. Men behåll även gärna mustaschen och låt håret växa ut. Balansera ett mindre skägg med mer hår på skalpen, annars ser man ut som en felvänd blomkruka i min mening.

 3. Ludvig

  Håller med Robin. Mer hår på huvudet och sen ser det ut som att polisongerna får bra kontakt med håret så en skepparkrans kanske skulle kunna gå, samt färga det om du inte är nöjd med färgen. Jag beställde färg idag från Guapo, kan skriva om hur resultat blev sen :) Lycka till!!

 4. Erock

  Du ser inte så gammal ut. Jag är 27 och har fortfarande väldigt glest på kinderna. Men ger jag upp för det? Aldrig! Jag skulle korta ner det ganska mycket, låta allt vara kvar, utom det glesa på kinderna just ovanför kransen. Då tror jag att det blir kanon! Hoppet och barberaren är det sista som överger en!

 5. Chris

  Hade varit intressant att höra om din färgning, tänker mest på hur det ser ut när det börjar växa ut.

 6. Alexander

  Jag tror att det är ansandet på sidorna som är problemet. Jag gjorde samma sak tidigare för att skägget inte skulle stå rakt ut på sidorna, men sedan slutade jag med det för att jag hade semester och inte orkade. Då växte sidorna ikapp och ”hänger” ned istället för att sticka rakt ut.
  Jag tycker att du ska ge skägget några månader utan att klippa eller raka något öht, se vad som händer om du inte pillar med det.

  Det där med sidorna kan man förresten lösa genom att ta rikligt med balsam i skägget när det är blött (inget schampo) och sedan låta det torka långsamt under tryck. T.ex. genom att ligga med kinden mot en kudde.

 7. Ludvig

  Jag kommer hålla uppdateringar på instagram både före och efter färgning, samt under tidens lopp hur det går ur. Kolla där om du vill :) användarnamn: uumadbrah

 8. Stefan Jadefjord

  Jag är med på Erocks linje. Trimma ner det till några millimeter och börja om. Håll halsen ren och putsa lite på det glesa överst på kinderna.

 9. Daniel W

  Tack så mycket för all bra respons. Jag skall ge det lite tid låta håret växsa som ni sa och låta en barberare kolla på skägget. Så får vi se hur det blir i slutet.

 10. ville

  Tycker inte alls att det är glest,själv är jag 33 och har typ några fläckar på kinderna ,men däremot massa på hakan bara.det finns alltid folk som har det sämre,försök se det du har!

  /från en som aldrig kan få ”riktigt” skägg

Kommentarer inaktiverade.