Skäggakuten: hjälp Henrik fixa hästskomustasch!

Skrivet av

henrikhastsko

Dags för Skäggakuten igen. I dag är det Henrik som vill ha din hjälp med sin mustasch.

200-hastsko”Jag har en rätt gles hårväxt på läppen, men lite redigare nedanför mungipan. Det har gjort att jag försökt mig på en hästskomustasch. Några veckor in i processen känner jag mig dock tveksam till 1) om det alls håller och 2) hur man vårdar den.

När det gäller skötsel har jag trimmat överläppen i tron att de översta stråna ska växa ner över de nedre, men det vill sig liksom inte utan spretar mest – och ser fortfarande tunt ut. Borde jag hålla överläppens hårväxt jämnkort istället, eller låta allt hår där växa sig långt så jag kan fösa/forma det åt sidorna som vid en handlebar?

Frågan kring hela skapelsens vardande gäller främst om juryn anser att det ganska glesa partiet i mungipan ändå funkar. Eller ser det forcerat ut? Jag har lekt med tanken att använda skäggfärg då det finns en del ljusa strån och tänker att det borde göra skillnad.

Hoppas på skonsamma om än sakliga utlåtanden; min önskan att kunna hitta en lämplig ansiktsbehåring är lika stor som hårväxten är gles.”

Kära läsare, ge oss och Henrik era bästa tips för att fixa en snygg hästsko!

5 reaktion på “Skäggakuten: hjälp Henrik fixa hästskomustasch!

 1. Pontus

  Jag skulle nog låta det växa fritt i någon månad eller två och införskaffa en bra kam och ett passande vax. Det lilla mellanrummet under näsan är det nog bara du som reflekterar över men kom ihåg att det är DIN mustasch. Det är viktigt att du själv med stolthet kan bära upp din mustasch. Då kommer den med ömt vårdande bli fantastisk.

 2. Ludvig

  Håller med föregående talare, let it grow!
  När du har fått lite längd på det hela är det lättare att laborera och testa sig fram. Ett bra wax och en kam så är du hemma! Lycka till :)

 3. Henrik

  Tack för input! Jag tolkar det som att ni tycker det bästa vore att låta överläppshåret bli längre och kammas ut mot sidorna? Borde jag trimma nedanför mungiporna – och har nån nåt stalltips om bra metod i så fall? Pontus: det lilla mellanrummet är jag helt lugn med, det är mer att helheten är rätt gles…
  Avslutningsvis, ni nämner båda kam; en enkel plastkam från Butiken på hörnet borde väl funka eller ska muschar specialkammas? :)

 4. Stefan Jadefjord

  Det finns lite mindre specialkammar för mustachen. En vanlig duger såklart men detta är ju en materialsport så jag skulle skaffa en riktig mustachkam om jag var du. ;-) Låt den växa några veckor, köp Stern mustachvax och en liten mustachkam, dominera!

 5. Fredrik

  Om detta anses var en gles mustasch går jag och rakar mig, då finnes inget hopp för mig.
  Jag tycker det ser tätt och bra ut. Med lite längd kan du göra vad du vill.

Kommentarer inaktiverade.